Svet skozi Splet

Gibanje za boljši Internet in njegovo varno rabo

Sorodni projekti

Na temo aktivnega staranja in medgeneracijskega sožitja lahko tudi že v Sloveniji najdemo precej sorodnih projektov. Nekaj obetavnih vam predstavljamo v nadaljevanju – ne pozabite klikniti na povezave, kjer zveste več…

Seniorji.info
Spletni portal seniorji.info deluje od leta 2007 in je namenjen starejši generaciji ter vsem, ki prepoznajo njegovo pozitivno delovanje. V skrbi za kakovostno staranje in za sožitje med ljudmi ga navdihuje Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje. Brez posebne registracije nudi portal brezplačne informacije  za zadovoljno in polno življenje, spodbujanje vseživljenjskega izobraževanja in sožitja med generacijami. Usmeritev v pozitivno delovanje, sodelovanje in povezovanje daje informacije s področij, ki seniorje in upokojence še posebej zanimajo: praktični nasveti za vsakdanje življenje, zdravje, dom in vrt, posebne prodajne, turistične in zdraviliške ponudbe, pa tudi  pravni nasveti glede upokojevanja, dela in varstva, možnostih bivanja v varovanih stanovanjih in domovih za starejše, informacije o organizirani pomoči in oskrbi ter izobraževanju, preživljanju prostega časa, druženju na forumu in v resničnem življenju.  Za upokojenska društva v Sloveniji nudi portal gostovanje spletnih strani društev po občinah.

Zlata Leta – Kjer mladost sreča starost

Zavod Zlata leta je leta 2008 ustanovila skupina ljudi, entuziastov različnih starosti, ki verjame v to, da smo po srcu vsi mladi, da se življenje po 50. letu šele začne in da moramo stari in mladi, namesto da živimo drug mimo drugega, živeti drug z drugim. Spletni portal je mesto, kjer mladost sreča starost. Obisk portala strmo raste, kar kaže na to, da starostnike internet in novi mediji močno zanimajo. Vabijo vas, da se jim pridružite: “Dobimo se na spletu!”

Izdajajo Novice, ki so namenjene izključno starejši populaciji. Pripravili o tudi nasvete za aktivno staranje, zdravo življenje, uporabo elektronskih naprav in preživljanje prostega časa. Za upokojenska društva v Sloveniji so zasnovali shemo predstavitve na spletni strani, ki jih lahko člani društev brezplačno prevzamejo in upravljajo sami.

Simbioz@ e-pismena Slovenija

Simbioz@ je prvi vseslovenski prostovoljski projekt, ki ga izvaja Zavod Ypsilon in povezuje dve generaciji z namenom, da preko medgeneracijskega sodelovanja dvigne računalniško pismenost starejših. V tednu od 15. do 19. oktobra 2012 bodo mladi prostovoljci predstavnike generacije svojih dedkov in babic navduševali za rabo računalnika.  Izobraževanja o uporabi moderne digitalne tehnologije bodo potekala po knjižnicah, šolah in domovih za starejše po vsej Sloveniji. Takšno medgeneracijsko sodelovanje bo priložnost, vredna doživetja, in izkušnja, vredna spomina.

Stotka – nova revija za starejše odrasle

Konec marca 2012 je izšla prva številka brezplačne revije za aktivni del prebivalcev, starih nad 50 let. Revija Stotka prinaša ažurne informacije in nasvete s področij, ki so za populacijo 50+ najzanimivejša. Obravnava teme o zdravju, izobraževanju in vseživljenjskem učenju, hrani, potovanjih, življenju in blagostanju, družbi, upravljanju osebnega premoženja, kulturi in umetnosti, zabavi in drugem. Revijo, ki jo dobite v večjih poštnih poslovalnicah po vsej Sloveniji, spremlja tudi Klub Stotka, ki želi članom ponuditi različne ugodnosti za polno življenje.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 09/04/2012 by in Prostovoljstvo and tagged , , , , , .
%d bloggers like this: