Svet skozi Splet

Gibanje za boljši Internet in njegovo varno rabo

Orodja za učinkovitejše tvitanje

Strokovnjak za socialna omrežja na spletu Daniel Hebert je za uporabnike Twitterja izbral nekaj orodij, ki pomagajo najti tako vsebine, ki so zanimive za sledilce kot pomagajo pri branosti objav ali pridobiti celo nove sledilce:

Hootsuite omogoči pregled objav preko celotnega zaslona in lažje sledenje pogovorom med tviterji (vsaj tako pravijo nekateri: wrote a post), zato ni treba tvitati neposredno z uradne  Twitter strani.

BufferApp kot vmesnik za objavljanje omogoča bolj ciljano objavljanje: hkrati lahko zajamemo npr. 20 tvitov, potem pa jih aplikacija objavi v nastavljenih intervalih ali pa ponavlja objave istega tvita. Poleg tega BufferApp vodi statistiko obiskovalcev, koliko je vpogledov, retvitov in odgovorov na tvite.

Tweriod vam pove, kdaj so vaši sledilci najbolj aktivni, kdaj najpogosteje retvitajo ali odgovorijo na vaše objave. Osnovo poročilo je brezplačno, če pa želite dnevne statistike, je plačljivo. Če Tweriod povežete z BufferApp,se vam sestavi načrt za uspešno tvitanje.

S pomočjo SocialMention.com boste opazili teme, ki vas zanimajo in bi o njih spustili tvit: teme išče po družbenih omrežjih, blogih, straneh z video posnetki itd. Preko RSS feed funkcije se vsebina samodejno vnaša v Google Reader in od tod naprej. Tudi Google Reader je lahko tviterjevo orodje: z njim se naročite na najljubše bloge, na tem mestu pa se vgnezi RSS ulove. Če se naročite na Google Alerts RSS feeds in jih vgnezdite na vašo stran. BufferApp ima applet ki je skladen z drugimi brskalniki: Chrome, Safari in Firefox.

Če se želite maščevati tistim tviterjem, ki vam ne sledijo nazaj, je Tweepi orodje, ki vam jih posortira in odplakne z vašega profila, piše avtor pregleda orodij.

Prispeval: Kaki

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 01/12/2012 by in Boljši Internet.
%d bloggers like this: