Svet skozi Splet

Gibanje za boljši Internet in njegovo varno rabo

Dropbox vam omogoča hranjenje vaših datotek v oblaku

Navdušujočo novost – Dropbox – oglašujejo kot brezplačno storitev, ki vam omogoča, da svoje fotografije, dokumente, video posnetke prenašate med napravami kjerkoli in kadarkoli, pa nikoli ne izgubite sledi za zadnjo verzijo. Vsaka datoteka, ki jo shranite v vaš Dropbox, se samodejno shrani na vseh vaših napravah: računalnikih, telefonih in celo na spletni strani Dropbox.

Seveda se moramo vprašati, če želimo, da se datoteka shrani na vsa ta mesta. Če jo ustvarjamo zato, da jo bomo kasneje dali v javnost, jo delili z drugimi, gremo v akcijo! Pa ni pomembno, ali ste študent ali strokovnjak, starši ali stari starši. Tudi če vam vse vaše naprave odpovejo, bo datoteka še vedno v Dropboxu  in se nikoli več ne bo izgubila!

Dropbox omogoča, da so vse datoteke enake, ne glede na to, s katere naprave je bila različica zadnjič posodobljena. To pomeni, da lahko začnete delati na računalniku v šoli ali v pisarni in končate z domačega računalnika, brez da si datoteko shranjujete na prenosne diske, spominske ključke ali pošiljate v poštne predale. Če si naložite Dropbox na vaš telefon, bo vsebina dostopna tudi na poti, mimogrede pa boste vstavili še kakšno posneto fotografijo.

Ko si odprete račun za Dropbox (kot običajno z e-naslovom), si pričnete tudi tu ustvarjati mrežo: s sodelavci, sošolci, prijatelji, znanci, ki bi želeli prebrati ali pregledati vsebino. Dropbox je tako zelo primeren za skupinske projekte, za izmenjavo fotografij in podobno. Pri današnjem dinamičnem življenju nam tako pogosto pride zelo prav. Razmisliti je potrebno le o tem, katero vsebino želimo na ta način ustvarjati in dajati v skupno rabo. Ponujajo ga v treh paketih, od katerih je brezplačen samo prvi, ki omogoča do 18 GB (500 MB na enoto) vsebine. Plačljivi pa je paket za profesionalno uporabo.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 29/01/2013 by in Boljši Internet and tagged .
%d bloggers like this: