Svet skozi Splet

Gibanje za boljši Internet in njegovo varno rabo

DZS Prebold

Dan za spremembe: Pojdimo v svet skozi Splet v Preboldu

Prostovoljsko akcijo Dan za spremembe z aktivnostmi »Pojdimo v svet skozi Splet« je v Preboldu vodila domačinka Vlasta Knapič, predstavnica srednje generacije, ki je v občinski knjižnici z več računalniki in s projektorjem gostila obiskovalce, ki so lahko spoznali, koliko klikov jih loči od želene vsebine na Svetovnem spletu. Vlasti pri organizaciji dogodka pomaga vodja knjižnice Ana Nuša Dvoršek, pri prikazu delovanja Spleta pa 6 prostovoljcev in prostovoljk.

Posebej so bili vabljeni člani društva upokojencev in oskrbovanci doma za ostarele. Svoje izkušnje z aktivno uporabo računalnika v vsakdanjem življenju in prostočasnih aktivnostih so predstavili tudi seniorji: Mara in Vili Petek ter Marta Praprotnik, ki so lahko zgled za marsikaterega sokrajana. Njihove izkušnje in dosežke so na kratko predstavili na plakatu in računalniški predstavitvi.

Prostovoljci, ki Internet uporabljajo dnevno pri svojem delu in prostočasnih aktivnostih, so na ta dan predali v uporabo brezplačne nove spletne strani:

Dogajanje je potekalo v soboto, 21. aprila 2012, v obliki spontane delavnice od 10. do 13. ure. Prizorišča so bila od stojnice pred zgradbo Občinske knjižnice Prebold, po poti ogleda plakatov z življenjskimi zgodbami, ki jih povezuje Internet, do računalniške prezentacije primerov v sejnem delu knjižnice, prikazov deskanja po internetu in iskanja želenih vsebin v knjižnici ter razgovora s seniorji.

Cilj dogajanja je bilo druženje in vključevanje v digitalno družbo. Če je druženje komu uspelo zbuditi dodatno zanimanje za Svetovni splet, je cilj presežen. Predstavniki društev so bili vsekakor zadovoljni z zastavljeno spletno podobo (sliki s predstavitve). Izrazili so pripravljenost za pripravo prispevkov, ki bodo celovito prikazali njihove aktivnosti.

Tudi preko mobilnika za silo deluje

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s